1 Temmuz 2011 Cuma

karikatür kitaplarım...

Eskiay Yayıncılık'tan çıkan karikatür kitaplarım...



İYİ, KÖTÜ ve ÇİRKİN
Karikatürcüler Derneği'nin, karikatür sanatında önemli başarılara imza atmış karikatürcülerin çalışmalarını topladığı ''Nasreddin Hoca’nın Torunları'' başlığı altındaki albüm serisinden 2004 yılında çıkan kitabım, Milliyet Gazetesi Kirpi Mizah Eki'ndeki aynı isimli köşemde yer alan yazı ağırlıklı karikatürlerimden oluşuyor... 

KADINLAR, ERKEKLER ve ÖTEKİLER-1/2
Kadın ve erkeğin evrensel simgeleri üzerine ürettiğim grafik-mizah çalışmalarımın yer aldığı kartpostal albümlerim. Kadın ve erkek dışında cinsel tercihlerin de sembolize edildiği, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan "Kartpostal-kitap"ların her birinde 16 kartpostal bulunuyor... (2006) 

NASIL KARİKATÜR ÇİZEBİLİRİM?
Amatör çizerlere ve karikatür çizmeyi öğrenmek isteyen 7'den 77'ye herkes için hazırladığım, basit yöntemlerle ve örnekleriyle, alıştırmalı çizim tekniği ve bilgilendirme kitabım... 34 konu başlığı ve 80 sayfadan oluşan bir kaynak kitap... (2010)

YAZISIZ ŞEYLER
Türkçe ve İngilizce ortak kapak ile yayımladığım bu kitabımda, son dönem çalışmalarımdan oluşan, grafik yazısız karikatürlerim yer alıyor. Kitap aynı zamanda, aynı isimle açmış olduğum karikatür sergilerimin bir tür katalog çalışması anlamına da geliyor... (2011)

Hiç yorum yok: